Det kanske räcker med två kvällar [mvt.se]

Johan Palm hade entusiastiska fans under sin spelning.

MOTALA Så är årets upplaga av Motalafestivalen över. Det fanns stora förhoppningar från arrangörerna om en publikanstormning som den under fornstora dagar, men riktigt så blev det inte.

Visst, en torsdagskväll är inte helg, men med det väder som var så borde det har varit betydligt större publik första kvällen. Istället var det missen med Alcazar, som började 45 minuter före den tid man annonserat på festivalens hemsida som det snackades mest om.

Det kändes som om fredagen var viktig, med artister som Eldkvarn, Johan Palm och BWO var det upplagt för folkfest. Då, efter två veckor av kanonväder, drog regn och åskmolnen in över Motala. Inte utan att man led av arrangörerna, för även om det var bättre med publik än fredagen i fjol så hade det antagligen kommit till åtminstone 1000 eller kanske 2000 personer till om vädrets makter hade varit lite med välvilligt inställda. Ironiskt nog hade man i år lagt festivalen en vecka senare än vanligt. Näst intill grymt.
Det blev en okej sista kväll, med åtminstone några tusen personer på området, men festivalgeneralen Calle Karlssons förhoppningar med över 5000 personer infriades inte alls. Vet inte, kanske skulle en lite mer spännande avslutning ha kunnat skapat större intresse. Det är kul med fyrverkerier, men det känns som om vi kan E-type vid det här laget. 

Det skulle också behövas mer flyt i evenemanget. Det står still lite för ofta. Varför inte en mindre scen med stand up comedy, trubadurer och mindre kända band?
Dessutom borde man se till att coverbanden i öltältet tar en paus när det händer grejor på stora scenen - stör oerhört mycket med sommardunkadunka samtidigt som en artist försöker snacka med publiken. 

Det finns ett fåtal artister som lockar de stora folkmassorna oavsett väder: Winnerbäck, Uggla, Ledin. Det är kanske något av den kalibern som behövs för att fylla Stadsparken och hamnparkeringen nästa år. Om nu Calle Karlsson och de övriga beslutar sig för att fortsätta - det var många uppgivna miner bland arrangörerna när regnet sköljde ner på fredagskvällen. Det är bara att hoppas att Motalafestivalen lever vidare, men det kanske räcker med två kvällar?

MVT


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Vill du vara VIP?

E-postadress: (bara söta lilla hannah som ser den)

URL/Har du en blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0